Statens Bredbåndspulje er med den netop indgåede finanslov for 2020 blevet reddet på målstregen. Det betyder, at der også i 2020 er 100 millioner kr. i nødhjælp til borgere med ondt i bredbåndet.

Bredbåndspuljen har siden 2016 givet borgere og virksomheder med mere smalbånd end bredbånd – og lange udsigter til forbedring – mulighed for at få økonomisk støtte. Det har indtil videre sikret over 12.000 husstande og erhvervsvirksomheder en tilslutning til fibernet.

Resultatet af Bredbåndspuljen for 2019 offentliggøres i midten af december, hvor mellem 4000-5000 borgere og virksomheder forventes at få en tidlig julegave i form af tilsagn om støtte.

Selvom Bredbåndspuljen er gavnlig i en række landdistrikter rundt om i landet, er puljens årlige 100 millioner kr. fortsat en meget beskeden del af de samlede private investeringer i kablet digital infrastruktur (på over 4 milliarder kr.) om året i Danmark.

De danske forbrugerejede energi- og fibernetkoncerner investerer således tilsammen cirka 2 milliarder kr. årligt i udrulning af fibernet.

Kategorier: Nyheder